Kas testi, kas sistemini uyararak vücudun Fizyolojik ve Psikolojik durumu hakkında doğru biofeedback toplama yöntemidir. Vücudun hücreleri, tüm geçmişlerini ve tam sağlıklarını yeniden kazanmak için neye ihtiyaç duyduklarını bilirler. Kas Testi, kas sisteminin hücresel hafızasına gömülü bilgiyi geri almanın zarif bir yoludur
Henry ve Florence Kendall, 1949 tarihli “ Kaslar, Testler ve İşlev ” başlıklı kitapta, her bir kas grubunu değerlendirmek için çeşitli kas testleri tanımladılar (Kendall ve Kendall, 1949). Son olarak, 1964’te Kiropraktör George Goodheart, Uygulamalı Kinesiyoloji Araştırma Kılavuzunu yayınladı (Goodheart, 2007). Goodheart, bir testçinin, belirli bir organın stresli olup olmadığını belirlemek için Kendall’ın kas testlerini Chapman’ın nörolenfatik haritasındaki konumlara nasıl uygulayabileceğini gösterdi (Goodheart, 2007).
Bu önceki araştırmaların tümü, şimdi anlaşıldığı gibi Kas Testi’nin oluşumunu sağladı.
Dr. Bruce H. Lipton, “İnancın Biyolojisi” adlı kitabında, DNA ifadesinin önceden belirlenmiş veya değiştirilemez olmadığını göstermektedir. Bunun yerine kitap, DNA’nın hücre dışından gelen sinyallerden nasıl etkilendiğini detaylandırıyor. Hücrelerin aldığı en güçlü enerji sinyalleri düşüncelerimiz, inançlarımız ve tutumlarımızdır.
Kas Testi, vücuttaki herhangi bir enerji blokajını saptayarak Bütünsel Sağlık programını destekler. Bir uygulayıcı, testlerden elde edilen biyolojik geri bildirimi kullanarak uygun Enerji Terapisi tedavisini belirleyebilir.
Kas testini uygularken, sürecin anlamlı olabilmesi için soracağınız sorunun bazı özelliklere sahip olması da önemli. Dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralayabiliriz;
– Soruyu sormadan önce derin bir nefes alıp, sakinleşmek ve rahatlamak
– Cevabı evet ya da hayır olarak cevaplanabilir soruların sorulması
– Soruların soru cümlesi yerine kısa ve olumlu cümle olarak sorulması (Örneğin; Kendimi seviyor muyum yerine Kendimi seviyorum gibi)
– Sorulan sorunun geleceğe değil, şu ana yönelik olması
– Arka arkaya soru sorulması durumunda birkaç derin nefes ile dinlenilmesi
Kas Testi yapmanın çok çeşitli yolları olmakla beraber, en pratik ve kolay olan ikisini önerebilirim. İlk olarak, başkasına uygulayabileceğiniz, ya da bir arkadaşınızdan kendiniz için yardım isteyebileceğiniz yöntem.
Bir kolun yan uzatılarak dirençlerin ölçüldüğü uygulama:
Kendi başınıza uygulayabileceğiniz, bir diğer yöntem ise tüm beden uygulaması.
Bunun için önce bedeninizdeki su dengesinin yerinde olduğundan emin olmalısınız. Bu nedenle ilk önce ayağa kalkıp dik durun ve vücusunuzu serbest bırakıp, sadece “evet” dediğinizde vücudunuzun verdiği tepkiyi izleyin. Genellikle “evet” denildiğinde vücut ileri doğru eğillir. Daha sonra birkaç derin nefes alın ve bu defa “hayır” dedikten sonra bedeninizin geriye gidip gitmediğini kontrol edin. Eğer “evet”te öne ve “hayır”da arkaya gidiyorsa, ilk sorunuzu sorabilirsiniz. Soruyu sormadan önce gözlerinizi kapatmanız daha pratik olabilir.
Kas testi vücudumuzda neler olup bittiğini, geçmişten gelen tutsak duygularımızın olup olmadığını ve bilinçaltındaki kayıtlarımızı farketmemize sağlayan harika bir araçtır. Ancak geleceğe dair sorular sormak, bir işi almanızın hayırlı olup olmayacağına dair, piyangoyu hangi numaraların kazanacağına dair, şimdiki zamanı içermeyecen sorular sorulmaz, yanıtlar güvenilir olmaz. Büyük kararlar vermek için kas testi kullanmayınız. Tutsak kalmış duygularınızı bulmak, kendi sağlığınız için, başkalarının sağlıkları için kas testini kullanın.
YEŞİM BAYRAKTAR